fredag 8 augusti 2008

Första veckan på jobbet...

...har inneburit en avsevärd minskning på antalet byggtimmar... Trots det har det ändå hänt en hel del. Södra gaveln är snart brädfordrad och plåtslagar-Abbe har tagit mått för fönsterblecken. Balkongväggen är skålad och snart börjar vi brädfordra den också.

Balkonggolvet ställer till med lite huvudbry, det gäller att få det ordentligt fuktspärrat, så att det inte hinner ruttna innan vi har tid att sätta oss på balkongen...

Måste forska lite i saken... I ritningarna nämns det om RT 83-10153 vilket enligt Rakennustieto "RT-ohjekortissa esitetään kosteuden ja veden vaikutusten alaisten lattioiden ja niitä ympäröivien rakennusosien bitumisilla ja kumibitumisilla tarvikkeilla suoritettava sivelyeristys ja kermieristys. Ohjekortissa esitettyjä eristyksiä voidaan käyttää rakennusosissa, joihin ei kohdistu varsinaista vedenpainetta. Vedenpaineen eristys on esitetty RT-ohjekortissa RT 83-10154. "
Borde väl ladda ner RT-beskrivningen...

Brandsyns-Timo svarade på e-post också under semestern, skickade nämligen bildbevis på vår tilläggsisolering... Fin service!